Březen 2015

TW - Season V.

22. března 2015 v 12:54 | Ela Vampire :-)
5x01 Creatures ofthe Night (Stvoření noci):

Status: Natáčení

TW - Season I.

22. března 2015 v 11:35 | Ela Vampire :-)
1x01 Wolf Moon (Vlčí měsíc):
Scott McCall a jeho nejlepší kamarád Stiles Stilinski se vydají hledat, hluboko do lesa, tělo nezvěstné dívky. Náhle něco vyleze ze stínů a pokouše to Scotta. Další den Scott zjistí, že líp slyší, vídí a má rychlejší reakce, dokonce se mu zahojí i rána po kousnutí. Potkává novou spolužačku Allison, ale neví, že s její rodinou bude mít ještě těžké pořízení.

Datum vydání: 05. 06. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Davis, Jeph Loeb & Matthew Weisman


1x02 Second Chance at First Line (Druhá šance v první lajně):
Scott si začíná uvědomovat, že se proměnil ve vlkodlaka a uzavírá dohodu s Derekem Halem, který je vlkodlak už od narození. Derek mu pomáhá utíkat před lovci. Scott se začně proměňovat při lacrossovém zápase, najednou se ztratila i jeho snaha o život normálního puberťáka. I přes tohle všechno jde s Allison na radne.

Datum vydání: 06. 06. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Davis


1x03 Pack Mentality (Myšlenkový pochod smečky):
Scotta vyděsí sen, že někoho rozsápal ve školním autobuse a prosí Dereka o pomoc. Scottovo vysněné rande s Allison se promění v trapné dvojité rande s Jacksonem a Lydií. Co může být horší? Scott zrovna neviníka v bowlingu. Mezitím něco napadne Stilesova otce.

Datum vydání: 13. 06. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Vlaming


1x04 Magic Bullet (Magická kulka):
Do města přijíždí Allisina teta Kate, která střílí vlkodlaky zvláštními kulkami. Po těchto kulkách vlkodlak zemře do 48 hodin. Kate zasáhne Dereka, který je přesvěčený, že Stiles a Scott mu musí pomoct. Zrovna v tu chvíli pozve Kate Scotta na večeři k Allisiným rodičům.

Datum vydání: 20. 06. 2011
Režie: Toby Wilkins
Scénář: Daniel Sinclair


1x05 The Tell (Vyzrazení):
Lydii a Jacksona napadne něco ve videopůjčovně. Kate nabádá Allison k tomu, aby se víc zajímala o rodinou historii. Allison má narozeniny a tak jsou spolu se Scottem za školu. Derek zjišťuje, jestli Jackson ví, co ho vlastně napadlo. Allisiny rodiče a Scottova máma nejsou zrovna nadšeni z toho, že Scott s Allison spolu byli za školou.

Datum vydání: 27. 06. 2011
Režie: Toby Wilkins
Scénář: Monica Macer


1x06 Heart Monitor (Měřič srdeční činnosti):
Scott a Stiles jsou znepokojení po zranění Stilesova otce. Derek se snaží Scotta držet od Allison. Stiles kontroluje Scottův hněv pomocí měřeče srdeční činnosti. Allison si myslí, že by ji Scott měl lépe poznat.

Datum vydání: 04. 07. 2011
Režie: Toby Wilkins
Scénář: Daniel Sinclair



1x07 Night School (Noc ve škole):
Alpha reaguje na Scottovo vytí a příchází. Napadne Dereka a pak uvězní Stilese a Scotta v budoveě jejich střední školy. Situace se ještě vygraduje, když příjdou Allison, Lydia a Jackson, které Alfa vylákal na falešnou zprávu. Alfa se snaží přimět Scotta, aby zabil svoje přátele.

Datum vydání: 11. 07. 2011
Režie: Tim Andrew
Scénář: Jeff Vlaming


1x08 Lunatic (Blázen):
Stiles chce pomoct Scottovi při jeho druhém úplňku a zamyká ho. Vztah Allison a Scotta je teď trochu vratký, toho využívá Jackson a snaží se dostat k Allison.

Datum vydání: 18. 07. 2011
Režie:Tim Andrew
Scénář: Monica Macer



1x09 Wolf's Bane (Vlčí mor):
Jakson odhalí pravdu o Scottovi, díky jeho předešlým setkáním s Derekem. Jackson ohrožuje Scottův život, ale už si neuvědeomuje, že ohrožuje i svůj. Derek se skrývá u Stilese a společně se snaží vypátrat identitu Alfy. S tím vším jim pomáhá odborník přes počítače a spoluhráč lacrossu Danny.

Datum vydání: 25. 07. 2011
Režie: Tim Andrews
Scénář: Jonathon Roessler


1x10 Co-Captain (Spolukapitán):
Stiles odhaluje tajemství Haleovi rodiny. Alfa ukáže svoji pravou tvář. Allison hledá vodítka, tkerá ji zanechla teta Kate a dozvídá se o tajemství a poslání její rodiny. Argent si začíná myslet, že možná právě Jackson by mohl být druhá Beta v Beacon Hills. Lydia řekne Allison, ež se líbala se Scottem.

Datum vydání: 01. 08. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Vlaming


1x11 Formality (Formalita):
Kate Argentová drží Dereka zavřeného ve sklepě a ukáže ho Allison. Blíží se událost roku, Zimní ples, na který Scott nemůže přijít. Požádá Jacksona aby šel s Allison a Lydii, aby šla se Stilesem. Scott bojuje, aby ochránil své přátele a lidi na kterých mu záleží. Dbá na to, aby se o jeho malém tajemství nedozvěděla Allison. Lydie poraní Alfa. Boj mezi vlkodlaky a lovci vrcholí.

Datum vydání: 08. 08. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Monica Macer


1x12 Code Breaker (Porušení kodexu):
Poté, co Allison uvidí, že Scott je vlkodlak, pošle ji Argent i s tetou Kate do Washingtonu. Stiles přesvědčí Petera, aby ušetřil Lydiin život za cenu, že m upomůže najít Dereka. Mezitím Jackson zaveze Lydii do nemocnice. Scott se musí vyrovnat s tím, že dívka, kterou miluje ví o jeho tajemství.

Datum vydání: 15. 08. 2011
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Davis


Všechny údaje jsem hledala sama a obsahy jsou taky moje práce,
prosím Vás KOPÍRUJTE SE ZDROJEM.

TW - Season III. B.

22. března 2015 v 9:40 | Ela Vampire :-)
bgf

TW - Season III. A.

22. března 2015 v 9:33 | Ela Vampire :-)
ffgfg

TW - Season II.

22. března 2015 v 9:32 | Ela Vampire :-)
02x01 Omega:
Allisinin otec neschvaluje její vztah se Scottem, však víte lovkyně a vlkodlak, to k sobě moc nejde. Scott s Allison ale neposlouchají a randí spolu tajně. Lydia se ztratí z nemocnice, hledají ji jak vlkodlaci, tak lovci. Derek začal s náborem do své smečky.

Datum vydání: 03. 06. 2012
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Jeff Davis


02x02 Shape Shifted (Měňavec):
Je noc před úplnkěm a je zavražděn Isaacův otec. Všichni si myslí, že ho zabil Isaac a tak je proto vsazen do vazby. Scott zjistí, že se Isaac mění na vlkodlaka a proto se ho s Derekem a Stilesem snaží dostat co nejrychleji ven, dřív, než ho dostanou lovci. Jsou napadeni další lidé a další pokousný puberťáci se začínají měnit ve vlkodlaky.

Datum vydání: 04. 06. 2012
Režie: Russell Mulcahy
Scénář: Andy Cochran


02x03 Ice Pick (Ledová volba):
Scott se snaží zastavit Dereka, který začal proměňovat puberťáky, které jsou nespokojeni se svým životem, na vlkodlaky. Rodina Argentových se rozhodla, že Alisson bude mít oficiální výcvik, chtějí zabránit tomu, aby se stýkala se Scottem. Tejemné stvoření, které se objevilo v Beacon Hills, mezitím zabilo další obět.

Datum vydání: 11. 06. 2012
Režie: Tim Andrew
Scénář: Luke Passmore







02x04 Abomination (Ohavnost):
Scott poprosí Allison, která se mu začíná odcizovat, aby mu pomohla najít knihu s nadpřirozenými bytostmi, která ovšem patří Gerardovi. Chtěji ji využít v pátrání po neznámém zabijákovi, který znovu útočí a patrně dokáže měnit svoji podobu. Díky knize musí Scott a Allison opět hrát ucelený pár.

Datum vydání: 18. 06. 2012
Režie: Tim Andrew
Scénář: Christian Taylor


02x05 Venomous (Jedovatost):
Derek je přesvěčen, že se v neznámého vraha mění Lydia a se svou novou smečkou ji chtějí dostat. Scott se svými přáteli dělají všechno možné, aby Lydii ochránili.

Datum vydání: 25. 06. 2012
Režie: Tim Andrew
Scénář: Nick Antosca, Ned Vizzini



02x06: Frenemy (Nepřátelé):

02x07: Restraint (Překážka):

02x08: Raving (Nepříčetnost):

02x09: Party Guessed (Večírek pro zvané):

02E10: Fury (Zuřivost)

02E11: Battlefield (Bitevní pole):

02E12: Master Plan (Mistrovský plán):

TW - Episodes

22. března 2015 v 9:31 | Ela Vampire :-)
- Scott McCall je jedné noci pokousán vlkodlakem

Season II.
- Scott se spojí s Derekem, aby se vypořádali s novou, nadpřirozenou hrozbou

Season III. A.
- do Beacon Hills přichází smečka Alf

Season III. B.
- Každý to má, ale nikdo to nemůže ztratit... stín

Season IV.
- hledání sponzora, který financuje vraždy, nadpřirozených bytostí, v Beacon Hills

Teen Wolf

22. března 2015 v 9:30 | Ela Vampire :-)
#001 Teen Wolf
- informace o seriálu

#002 The Cast
- herecké obsazení

- seznamy, obsahy, informace o jednotlivých epizodách

#004 Soundtrack
- písničky, které v seriálu zazněly

#005 Media
- rozhovory, časopisy, fanvidea, trailery...

#006 Gallery
- galerie TW, ale i herců, kteří zde hrají

Music

22. března 2015 v 9:14 | Ela Vampire :-)

- lidi, který obdivuju a ráda je poslouchám

#002 Hot News
- novinky o připravovaných albech, články...

- písničky, který mám ráda

#004 Lyrics
- texty a překlady

#005 Photogallery
- fotky mých oblíbenců

Discography - Elize Ryd

21. března 2015 v 22:49 | Ela Vampire :-)

Amaranthe:
2011 Amaranthe
2013 The Nexus
2014 Massive Addictive

Spolupráce:
2011 Takida - Ending Is Love
2011 Renegade Five - Life Is Already Fading
2012 Dreamstate - Evolution
2012 Kamelot - Sacrimony (feat. Alissa White - Gluz)
2012 Kamelot - Falling Like The Fahrenheit
2013 Avalon - Enshrined In My Memory
2013 Tony Kakko - Julen är här
2014 Avalone - Angel of the Apocalypse

Biography - Elize Ryd

21. března 2015 v 22:48 | Ela Vampire :-)
Jméno: Elize Ryd
Místo narození: Värnamo, Švédsko
Datum narození: 15. 10. 1984 (30 let)
Znamení: Váhy
Kapely: Amaranthe
Povolání: Zpěvačka, textařka



Elize Ryd je švédská zpěvačka, hudební skladatelka, tanečnice. Vystudovala jazz, pop, rock, blues a klasický zpěv. Narodila se 15. října 1984 v městě Värnamo ve Švédsku. Vyrůstala v muzikantské rodině, takže už ve třech letech začala zpívat a tančit. Už v tomto věku měla předpoklady a talent pro zpěv, divadlo a tanec. Poprvé stanula před publikem, když jí byli čtyři roky. Ve 13 letech vítězí na soutěži v Goethenburgu, kde byla nejmladším účastníkem.
Po dokončení základní školy získala stipendium a v roce 2003 odmaturovala, po tříletém studiu, na "Kongahälla gymnasiets Musical program". Ještě v ten rok ji, kvůli spolupráci, kontaktoval zpěvák švédské, metalové kapely Falconer, aby hostovala na jejich čtvrtém albu. Toto byl pravděpodobně její první krok do hudebního průmyslu.

V roce 2005 potkává Jaka E. On i jeho kapela Dreamland chtěli slyšet jejich písničce "Fade Away". Téměř v tu samou dobu, okouzlí svým hlasem i kytaristu Olofa Mörcka, který ji taktéž žádá o spolupráci. Elize nakonec nazpívala vokály na jejich album "Astronomy". Toto byl začátek silného přátelství, a proto spolu začali skládat hudbu. Založili spolu kapelu Avalanche a z té se zrodila kapela Amarathe. V roce 2007 ukončila Elize studium na Performing Arts School v Gothenburgu - škola pro profesionální muzikálové umělce. Od tohoto roku, až po rok 2009, pracovala v Gothenburském Cabaret Lorensberg, když její kapela dostala smlouvu na nahrání desky - u Spinefarm Universal, dala výpověď.

První album kapely Amaranthe vyšlo v dubnu roku 2011 a nese název Amaranthe. Album se dočkalo velikého uznání. Švédské noviny o Amaranthe psali jako o kapele, která může "dobít svět". Toto album je velmi chytlavé, vyníkají zde Eliziny čisté, vřelé, energické vokály. Podle Spotify bylo toto album jako 84. nejhranější album světa. Amaranthe získávají zlato za "Amaranthine" a "Hunger". Ještě tento rok vyhrávají cenu Bansit Rock Award - v kategorii For the Year's Swedish Breakthrought 2012.

Kromě koncertování s Amaranthe hostovala na turné melodic, symphonic metalové kapele Kamelot. S Kamelotem vystupovala na těch nejznámějších festivalech, celého světa. V roce 2011 s nimi absolvovala celosvětové turné, od Jižní Ameriky po Evropu. Rok později hostuje na jejich albu Silverstone a společně s Alissou White - Gluz se objevují v klipu k písničce Sacrimony. Na začátku roku 2013 začala spolupracovat s Timem Tolkkim, na jeho metalové opeře Avalon. Z této spolupráce vznikl taktéž videoklip, tentokrát v podobě "Enshrined in my memory," který režíroval Patric Ullaeus. V březnu tohoto roku také vychází druhé album Amaranthe s názvem The Nexus. Kromě její spolupráce s Kamelotem a Timem se stala součástí spousty švédských alv a mezinárodních umělců, jako jsou Takida, Renegade Few and Dreamstate. Později v tomto roce vydává písničku "Julen Är Här" společně s Tonym Kakkou ze Sonata Artica. Objevila se také na turné Raskasta Joulua v Helsinkách a Tampere ve Finsku. V průběhu tour si zazpívala "Ave Maria" ve finské televizi společně s Marcem Hietalem z Nightwish. Album "Raskasta Joulua" získalo platinu a tak to je první Elizino platinové album na kterém se podílela.

Na začátku roku 2014 byla hostem ve švédské televizní show SÅ SKA DET LÅTA. V ten samý rok získává cenu v ocenění Bandit Rock Awards - Bandit Rock & Role Model 2014. Společně s Within Temptation vyráží Amaranthe, jako jejich před-kapela, na turné po Americe. Poté mají dokonce vlastní, krátké turné. V říjnu vydávají třetí studiové album Massive Addictive, které je úplně jiné než předchozí dvě alba. Evropská premiéra tohoto alba odezněla 22. listopadu 2014 ve Zlíně na zimním Masters of Rock.

ZAJÍMAVOSTI:
- Ve třinácti letech vyhrála cenu "nejslibnější talent"
- Dostala stipendium za cenu "nejkrásnější hlas"
- 2013 získává s Amaranthe zlato za "Hunger" a "Amaranthine"
- společně s "Raskasta Joulua" získala v roce 2013 platinové album
- v roce 2014 ziskala cenu Bandit Rock Awards v kategoriích Bandit Rock & Role Model-2014
- Její bratr Johan Carlzon měl hardcore kapelu a byl jedním z nejlepších "growlerů" Švédska
- Její sestra Eline Ryd je jazzová zpěvačka


Toto jsou zdroje z kterých jsem čerpala informace a některé věci v článku jsou moje vlastní znalosti. Materiály jsme překládala asi hodinu, pak jsem kompletovala článek a pak ještě korektura a úprava. Takže VÁS prosím, aby jste při kopírování dali pod článek ikonku tohoto blogu.